U mogućnosti smo vam ponuditi vođenje zakonske evidencije mobilnih radnika na sljedeće načine:

– samostalno očitavanje vaših digitalnih kartica vozača ili tahograf uređaja uz nabavu opreme od nas;

– mi vam vršimo očitavanje vaših tahografskih listića; cijenu definiramo sukladno broju listića;

– mi vam vršimo očitavanje vaših digitalnih kartica i tahograf uređaja u vozilu.

Evidencija mobilnih radnika određena je Zakonom o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, a sukladno tome i vođenje evidencije bi morala imati riješena svaka pravna osoba (obrt ili tvrtka) za svoje mobilne radnike. Zakonom su obuhvaćeni mobilni radnici koji upravljaju vozilima nosivosti preko 3,5 tone, a koja vozila moraju biti opremljena tahograf uređajem. Sukladno Zakonu neke posebne iznimke ne postoje (prijevoz za vlastite potrebe je potpuno isto kao usluge prijevoza, …).

Sadržaj i izgled zakonske evidencije je također propisan Zakonom, te ga je teoretski nemoguće voditi bez posebne opreme, a to je između ostaloga čitač tahografskih listića, čitač digitalnih kartica, čitač tahograf uređaja i program za obradu podataka te izradu potrebnih zakonskih izvještaja.

Ukoliko se odlučite na samostalnu kupovinu opreme to je svakako investicija od nekoliko tisuća kuna, ali prije svega morate imati unutar vaše tvrtke ili obrta osobu koja će biti zadužena za obradu i skidanje podataka, kao i za izradu svih zakonskih izvještaja.

Zašto odabrati nas?

Odgovor je poprilično jednostavan. Ne kupujete opremu, nije vam potrebna osoba unutar vaše tvrtke ili obrta koja će raditi sve gore navedeno. Također, dobro je znati da imamo najvjerojatnije najbolju preporuku na tržištu. A to su svakodnevni korisnici tahograf uređaja odnosno profesionalni vozači.

Ukoliko imate dodatna pitanja vezana iz svijeta tahografa, imamo grupu na Facebooku TAHOexpert, gdje svakodnevno odgovaramo na pitanja.

Obratite nam se s povjerenjem. Zahvaljujemo.